"Mijn Windows Verkenner Werkt Niet Meer... Wat Nu?"

Je hebt vast wel eens een probleem gehad dat je Windows Verkenner niet meer werkt of niet meer of traag reageert in sommige gevallen.

windows verkenner werkt niet meer

Ik heb hier ook regelmatig last van gehad. Ik gebruik Windows Verkenner zelf eigenlijk nog nauwelijks, omdat ik enige jaren geleden een ander programma heb gevonden wat veel flexibeler en fijner in het gebruik is. Ik kan eigenlijk niet meer zonder.

Hallo, ik ben Richard Zwinkels en ik ben al vele jaren werkzaam als professioneel software ontwikkelaar. Ik ben veel productiever sinds ik gebruik maak van een alternatief voor de standaard Windows Verkenner. Ik ben écht razend enthousiast over dit alternatief.

Zou je ook niet liever met een ander programma in plaats van Windows Verkenner willen werken waarmee je veel productiever zal zijn? Wil je ook niet veel sneller en gemakkelijker werken?

Ontdek ook het programma wat ik gebruik waarmee je de volgende dingen heel eenvoudig kan doen:

tick_box

Meerdere tabbladen met verschillende bestandslocaties tegelijk openen.

tick_box

Direct een filmpje of muziek bekijken of beluisteren vanuit dit programma.

tick_box

Heel eenvoudig bestanden kopieren tussen twee of meerdere mappen. Ideaal is dit!

tick_box

Favoriete bestanden en bestandslocaties gemakkelijk benaderen en tabbladen vastzetten (locken) zodat deze tabbladen altijd in beeld blijven staan.

tick_box

Supersnel bestanden of alle bestanden met een bepaalde tekst zoeken.

tick_box Mappen vergelijken.
tick_box Gemakkelijk dubbele bestanden (duplicaten) vinden.
tick_box Supersnel heel veel bestanden hernoemen naar een nieuwe naam.
tick_box Subversion (versiebeheer programmatuur) tonen van icon-overlays.
Tevens kunnen de verschillende Subversion kolom(men) eenvoudig aangezet worden.
Dit in tegenstelling tot Windows Verkenner waarbij dit niet meer kan sinds Windows 7.
tick_box Geen gedoe meer, want dit programma onthoudt gewoon waar je gebleven was. Windows Verkenner daarentegen begint iedere keer in dezelfde map en onthoudt dus niet waar je de vorige keer was gebleven. Dit is één van de grootste ergenissen die ik ervaar met Windows Verkenner.
tick_box En nog veel meer....

Het programma wat ik gebruik heet xplorer2. Het is één van de programma's waar ik eigenlijk niet meer zonder kan. Wanneer je met dit programma leert werken zal je zien dat je zelf ook veel liever met dit programma werkt dan met de standaard Windows Verkenner. Zodra ik namelijk op een computer werkt waarop dit programma niet op staat geïnstalleerd, mis ik het direct. Ik kan het daarom van harte aanbevelen aan iedereen om te leren werken met dit programma. Als je het eenmaal hebt leren gebruiken wil je namelijk niet meer zonder. Ik spreek uit ervaring.

windows verkenner alternatief

Jaren geleden, toen Windows nog niet bestond programmeerde ik onder het DOS besturingssysteem. Ook toen moest ik veel bestanden opzoeken, hernoemen, kopieren e.d.. Destijds maakte ik hiervoor gebruik van een programma wat Norton Commander heette. Sommigen mensen kennen dit programma nog uit de tijd dat Wordperfect het programma was waarmee de meeste mensen tekst verwerkten. Met xplorer2 kan je ook heel eenvoudig weer werken op de manier dat je met Norton Commander werkte, alleen dan nu onder Windows. Ik ben écht laaiend enthousiast over xplorer2. Je moet dit programma absoluut eens uitproberen om te zien wat je er zelf van vindt. Je mist écht wat, wanneer je dit programma niet gebruikt.

Probeer het nú direct uit door via onderstaande links de proefversie van het programma (geheel vrijblijvend) te downloaden. De proefversie kan je 21 dagen gebruiken, zodat je alle tijd hebt om te kijken of je zelf net zo enthousiast wordt als ik. Je kan dan later alsnog besluiten om het eventueel aan te schaffen. Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten, want het kost maar circa 30 Euro (voor de professional editie).

Klik hier om het programma uit te proberen
  arrow red  
  Professional editie zabkat xplorer2 verkenner professional
  Ultimate editie zabkat xplorer2 verkenner ultimate

 

Hieronder zie je de verschillen tussen de twee edities.

Editie Professional Ultimate
  zabkat xplorer2 verkenner professional zabkat xplorer2 verkenner ultimate
Verkennen en o.a. video en mp3 preview tick_box tick_box
Tabbladen voor mappen en twee panelen tick_box tick_box
Geavanceerd zoeken en bestandsbeheer tick_box tick_box
Portabel en netwerkinstallatie   tick_box
Snel bureaublad zoekfunctionaliteit   tick_box
Prioriteit klantenservice   tick_box
Gebruikerservaring-niveau geavanceerde bestand verkenner ultieme bestand verkenner
Prijs per stuk (circa) 29,95 Euro* 49,95 Euro*

*) Bovengenoemde prijzen zijn richtprijzen, aangezien het programma in Amerikaanse dollars afgerekend wordt.

Het programma heeft uitgebreide documentatie, weliswaar alleen in het Engels.

Hieronder toon ik een aantal schermvoorbeelden van xplorer2.

In onderstaand voorbeeld zie je het gebruik van tabbladen en wordt van de bovenste map de details van de bestanden in die map weergegeven en in de onderste map worden de bestanden als 'thumbnail' (miniatuur) weergegeven. Toevallig wordt in dit voorbeeld van dezelfde map de inhoud getoond, maar je kan ook de inhoud van twee verschillende mappen tegelijk weergeven.

zabkat xplorer2 verkenner

Hieronder zie je hoe je xplorer2 kan inrichten op de manier zoals Norton Commander ook eruit zag. Aan de linker- en rechterkant van het scherm zie je de inhoud van twee verschillende mappen. Je kan heel eenvoudig bestanden tussen de mappen kopiëren of verplaatsen. Dit werkt toch veel handiger dan de standaard Windows Verkenner, waarin je altijd maar de inhoud van één map tegelijk ziet.

zabkat xplorer2 verkenner norton commander

In onderstaand schermvoorbeeld zie je hoe je een kleurcodering kan toekennen aan bestanden die eindigen op een bepaalde bestands-extensie. Dit kan handig zijn als je snel bestanden van een bepaald type zoekt.

zabkat xplorer2 verkenner kleurcodering

In onderstaand schermvoorbeeld zie je dat je eventueel ook - als je dat handig vindt - de ribbon kan aanzetten. De ribbon is een grote menu-balk met knoppen naar veelgebruikte functies.

zabkat xplorer2 verkenner ribbon